feb 14, 2024

Snur David Silva ryggen til Arguineguin?

Den tidligere fotballspilleren fra Arguineguin, og nå også hotellutvikler, David Silva er lei av å vente på gjennomføringen av hotellprosjektet til Cordial Hotels ved den gamle sementfabrikken Ceisa, som av ulike grunner drar ut på tiden. 

Nå velger han å satse på hotellutvikling på det spanske fastlandet istedenfor. Sammen med ledelsen i det tyske Volkswagen-konsernet, med bedriftslederen Federico Fuster i spissen,  og andre partnere ved navn Juan Planes og Vicente Lluch. Investeringen er på 22 millioner euro skal dekke utviklingen av et firestjerners hotell ved siden av Volkswagens batterifabrikk. Byggingen utføres av Vito Construcciones, og åpningsdatoen forventes å være juni 2025. Det prestisjetunge valencianske arkitektstudioet Perreta Arquitectura står bak det unike designet.

Det nye overnattingsstedet skal drives av Climia Hoteles, som administreres av Fuster, og vil skape 50 nye arbeidsplasser. Ifølge en uttalelse fra selskapet vil hotellet ha et bebygd areal på 9 352 kvadratmeter, 163 rom og 46 leiligheter. Hotellet vil inneholde fasiliteter som en unik middelhavsrestaurant, treningsstudio, et romslig arrangementsrom, et coworking space og møterom, samt en takterrasse med bar og panoramabasseng. Hotellet har fått navnet Hotel Lunic. 

David Silva er en spansk fotballspiller som har spilt som midtbanespiller for Valencia, Manchester City og Real Sociedad. David Silva ble født i 1986 i Arguineguin på Gran Canaria, og var aktiv som spiller fra 2003 til 2023 . Han har spilt 125 landskamper for Spania. 

David Silva

Foto: RTVE