jan 10, 2024

Arendal Spirit er et gigantisk flytende «hotell» på 40 000 tonn, designet av Sevan Marine AS. Nå ligger den til havn i Las Palmas

Arendal Spirit er bygget i Kina i 2015 og har tidligere vært i tjeneste utenfor kysten av Brasil.
Det er det Kanadiske Offshore- og shipping selskapet Teekay som eier plattformen, som kan huse opptil 500 personer.

Den har bl.a. 16 store møterom, konferansesaler, kontorer, eget treningssenter, sykestue, spisesal og et digert storkjøkken.

Farkosten har også to store kraner og eget helikopterdekk, og en marsjfart på 7 knop.

Teekay Offshore, som har rundt 200 fartøyer over hele verden, er eier av plattformen ”Arendal Spirit”. «Arendal Spirit» vekker naturlig nok mye oppmerksomhet der den ligger til havn i Las Palmas 

Plattformen er designet av Sevan Marine og bygd på verft i Kina. Nesten alt av utrustning er levert av norske selskaper blant annet livbåtene som er fra Norsafe. Plattformen ble tauet til Brasil etter ferdigstillelse i 2014 hvor den hadde kontrakt med Petrobras.

Bergen filharmoniske

Plattformen har sengeplass til 500 personer med 248 dobbeltlugarer med bad og dagslysvinduer, TV, internett og telefonforbindelse. Plattformen har storkjøkken med bakeriavdeling, kantine, kinorom, konferanserom, kontorer, stort treningsrom, vaskerom og alt som er nødvendig for en boligplattform.

Plattformen har Sevan Marines unike sylindriske konstruksjon og stikker 14 meter under vannoverflaten. Skroget er utstyrt med ”skjørt” som sikrer minst mulig påvirkning av bølger og havstrømmer. Plattformen er svært stabil, den beveger kun opp/ned (vertikalretning). Dette medfører at plattformen ikke har rullebevegelser som offshore konstruksjoner med tradisjonelle skipsformer. En egen stabilisator ombord bidrar også til at plattformen flyter optimalt.

Foto: Antonio Rodriguez Santana

Bergen filharmoniske
Bergen filharmoniske
Bergen filharmoniske