nov 2, 2023

Flyskolen kan nå skilte med at de har oppnådd 40 000 flytimer

Canavia Aviation Academy heter flyskolen som er basert på den lille flyplassen, på sørsiden av Gran Canaria. De har nå oppnådd 40 000 flytimer, om man regner både treningsprogrammer, samt private flygninger. Det store antallet flytimer forteller litt om selskapets forpliktelse og seriøsitet, sier ledelsen ved skolen. Videre vil de bedyre de høye standardene for luftfarts utdanning, sikkerhet og proffesjonalitet skolen har opprettholdt siden oppstarten i 2009. – “Vi har jobbet hardt i utallige timer med engasjement og lidenskap, lagt ned av våre instruktører og studenter”, sier skolens talsmann Mario Daniel Pons Grau. 

I 2023 opprettholder utdanningseinstitusjonen sin agenda etter å ha oppløst sitt partnerskapet med den tidligere administrerende direktøren i Sodecan, Gerardo Morales, for å koble sammen øyene med høyhastighetsfly og lavtflygende flyvninger. Det var målet for Canary Islands WIGs (Ciwigs), som hadde til hensikt å lansere en rask transporttjeneste fra Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife ved å bruke lavtflygende båter som ville ta mindre enn en halvtime på turen. Men denne ideen ble skrinlagt da det ikke gikk å få fremskyndet spesifikk regulering om hvordan disse fartøyene skal operere.

Klocka ändra tid

CANAVIA er en luftfartsskole som ligger i kommunen San Bartolome de Tirajana, og startet opp i 2009. De begynte sin aktivitet som ren pilotskole ved å undervise i klasser og undervise i pilotkurset for privatfly (PPL) under det gamle JAR-regelverket.

De var den første spanske luftfartsskolen som fikk akkreditering fra Statens luftfarts sikkerhetsbyrå (AESA) som en E-ATO-172 godkjent undervisningsorganisasjon, i henhold til europeiske EASA-standarder i 2013.

De påstår seg være den eneste luftfartsskolen på Kanariøyene som tilbyr alle kurs, sertifiseringer og kvalifikasjoner relatert til profesjonell luftfart, og er godkjent av det europeiske EASA-regelverket.

I løpet av mer enn fjorten års drift har Canavia Aviation Academy kvalifisert hundrevis av elever som allerede jobber for de store flyselskapene rundt om i verden, eller som vier sin profesjonelle aktivitet til “executive luftfart”, eller andre sektorer innen kommersiell luftfart.