Nu är karnevalen i Las Palmas i full gång i helgen valde man Gran Dama 2023 och vinnaren var Manuela Teno Nevado, hon vann med sin fantasi vid namn ”spansk symfoni” (Sinfonía española) se bilder.

Alla galor såsom val av karnevalsdrottning, Drag Queen mm. sker på den stora scenen i Santa Catalina Parken. Nytt för i år är att alla konserter, musik- och gatufester sker i området runt konsert huset Alfredo Kraus vid köpcentret Las Arenas. 

Gran Dama 2023

Nu till helgen är en av de stora helgerna med flera galor på scenen och på måndag den 20/2 väljer man finalister till den stora Drag Queen tävlingen som går av stapeln fredagen den 3 mars. På tisdag 21/2 är det Fettisdagen, eller ”martes de carnaval”, eller ”mardi gras”, kärt barn har många namn. Traditionellt en helgdag på större delarna av provinsen Las Palmas, där Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura ingår. 

Om ni vill se närmare på hela programmet så har Las Palmas stad en mycket bra hemsida där man kan se alla arrangemang, vilka dagar och på vilka platser i staden: Program

Gran Dama 2023