Kommunen i Las Palmas beslutade för en tid sedan att senarelägga årets karneval med 14 dagar, vilket kom att betyda att starten för den nästan månadslånga festen sattes till den 25 februari.

Sedan dess har ett flertal andra karnevaler senarelagts på öarna. De mest betydelsefulla är Santa Cruz de Tenerife, staden Telde på Gran Canaria och turistorten Playa del Ingles på södra Gran Canaria. Dessa har emellertid senarelagts till sommaren, då man bedömer det som tveksamt att skapa folksamlingar under rådande smittosituation.

Bläckfiskarm karnevalsscen

Exempelvis kommer karnevalen i Playa del Ingles att gå av stapeln från 9-19 juni.  Frågetecken har ställts om huruvida Las Palmas också skulle ta beslutet att ändra datumen till sommaren. Hittills har emellertid ingenting skett.

Däremot har man nu sagt att det stora karnevalståget, ”la cabalgata”, inte kommer att genomföras nu. Den är senarelagd till den första helgen i juli månad.

Däremot verkar man fortfarande från politiskt håll i Las Palmas vara beredd att genomföra de programmerade galorna kring den stora scenen i Santa Catalinaparken.
(Canarias7)

Scen St. Catalina