Det gäller polisen Guardia Civil som på Tenerife lyckats avslöja en organisation som ägnade sig åt att smuggla stora mängder hasch mellan Marocko och Tenerife. Organisationen, som enligt uppgift hade en effektiv organisation, hade kapacitet för att smuggla in 1 ton hasch i månaden, uppskattningsvis.

Redan i mitten av 2020 fick polisen uppgifter som pekade på organisationen. Undersökningar visade att gruppen bestod av både marockaner och spanjorer. Totalt 27 personer har arresterats under operationen som sedan mars 2021 gått under namnet Lamak. Första tillslaget gjordes på en strand på Tenerife i mars 2021 där polisen omhändertog 3.500 kg hasch.I maj var det dags igen. Polisen kunde vid detta tillfälle slå till mot en transport på 1.800 kg hasch.

Men organisationen fortsatte att verka och i augusti månad slog polisen till mot en transport på 2 ton hasch på en strand på norra Tenerife.

Dagen efter kunde man ta hand om gruppens ledare då han transporterade 1.800 kilo hasch i sin skåpbil.

Vid sidan av mer än 9 ton hasch har operationen också gjort beslag av 1,3 kilo kokain, båtar, vapen, fordon och utombordarmotorer.

Enligt Guardia Civils uttalanden är nu hela organisationen omintetgjord.
(Canarias7)

Guardia civil anhåller smugglare