Kommunen i Mogan har redan räknat in intäkterna för stränderna i Puerto Rico och Tauro även om den statliga myndigheten ”Costas” ännu inte överlämnat rättigheterna till kommunen.

Medvetna om byråkrati och eventuella andra hinder har gjort att kommunen bara räknat intäkter under sex månader 2022. Trots det tror man att kommunkassan kommer att svälla med nästan 1,2 miljoner euros tack vare intäkterna från dessa två stränder – under ett halvår!

Sedan tidigare sköter kommunen sju andra, mindre stränder i kommunen. Det gäller Mogan, Taurito, Cura, Aquamarina, Patalavaca, Costa Alegre och Las Marañuelas. De två sista i Arguineguin. Dessa sju stränder ger kommunen ett ytterligare tillskott på 1.250.000 euros, räknat på motsvarande sex månader.

Stranden i Puerto Rico har drivits av ett privat bolag sedan 1972, men nyligen beslutades det att de inte skulle få fortsätta. Detta beslut ledde till att den populära stranden gick miste om all service. Från solstolar och parasoll till toaletter, och inom kort, de serveringar som det privata bolaget drivit.

Kommunen räknar med att placera ut 1.224 solstolar på stränderna i Puerto Rico och Tauro.
(Canarias7)

Solstolar Maspalomas