Under tisdagen rapporterades 216 nya fall av coronaviruset på Kanarieöarna. Det är samma siffror som gällde vid utgången av augusti månad på öarna. Dessutom rapporterades under gårdagen, tisdag, fyra nya dödsfall, orsakade av viruset. Dessa dödsfall gör att totalt 1.027 personer på Kanarieöarna, mist livet som en följd av viruset sedan utbrottet i januari 2020.

Smittokvoten per 100.000 invånare under fjorton dagar är nu 94,95 fall på ö-gruppen. Samma siffra gäller för Gran Canaria.

Dessbättre ser det ut som om ökningen inte riktigt innebär samma ansträngning på sjukhusen. Åtminstone inte ännu. Av de 1.875 personer som är smittade på ö-gruppen för närvarande är det bara 167 personer som är så pass sjuka att de behöver sjukhusvård. Av dessa vårdas totalt 22 personer på intensivvårdsavdelningarna.

Ökningen av smittan är relativt generell bland de olika regionerna i Spanien. På flera håll i landet diskuteras nu möjligheten att införa restriktioner för att bromsa spridningen. Framför allt menar man att krav på vaccinationspass bör införas för besök inom bar och restaurangbranschen samt vid nattlivet.

Detta har man på Kanarieöarna försökt genomföra tidigare, men fick tummen ned av domstolen på öarna, som menade att detta stred mot de lagar som gäller.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida