För första gången någonsin anordnas det i år ett maraton lopp på södra Gran Canaria. Tidigare har detta lopp gått av stapeln på norra delen av ön och i Las Palmas, men nu på söndag är det dags för Gran Canaria Maspalomas Marathon.

Klockan 08.00 på söndag 21 november släpps de 957 personer som anmält sig till detta maratonlopp, iväg. Banan sträcker sig genom Maspalomas, golfbanor, Playa del Ingles och fyren i Maspalomas.

Strax efteråt, klockan 08.35 släpps de som skall springa 10 kilometer. Här handlar det om cirka 2.000 registrerade löpare.

Med detta deltagarantal för det första maratonloppet i syd, ser det lovande ut inför framtiden. Dessutom sedan coronaviruset spökat och till viss del spökar för dem som eventuellt skulle ha velat deltaga.

De som organiserar loppet betonar att det är mest glädjande med det stora antal deltagare för det kortare loppet, men menar också att de prispengar på 2.000 euros som är uppsatta för segrarinnan och segraren av maraton loppet gjort att ett flertal afrikanska löpstjärnor anmält sig.

Starten sker vid fyren i Maspalomas. Detta skall vara det sydligaste marathonloppet i Europa!
(Canarias7 + Dag&Natt)

Logo Marathon
Kvinna springer vid charco