Precis när november månad startar så startar också turistmässorna igen. Först ut är en av de tre riktigt stora europeiska turistmässorna, den i London. ”World Travel Market” i London räknas till de riktigt stora mässorna tillsammans med mässorna i Madrid och i Berlin.

Till årets mässa förväntas också många länder och regioner delta fysiskt, efter ett år där allt fick ske med internet.

I samband med presentationen av det kanariska deltagandet på mässan i London, uttalade Yaiza Castilla, ansvarig för turismen på öarna, att man räknade med att nå upp till sex miljoner internationella besökare på Kanarieöarna under 2021.

Detta innebär en liten ökning från 2020, men bara knappt hälften av de drygt 15 miljoner besökare som öarna hade under 2019.

Ökningen av antalet internationella besökare har varit tydlig från och med september månad. Även resterande månader av året ser lovande ut, enligt turistchefen.

Storbritannien är landet som sänder flest turister till Kanarieöarna. Framför allt är britternas närvaro på Tenerife och Lanzarote mycket dominerande. Under pågående vintersäsong finns det 2,1 miljoner flygsäten programmerade från Storbritannien. Beläggningen på flygen ökar samtidigt, vilket gör att man tror att de flesta av dessa säten kommer att säljas.

Kanarieöarna deltar i World Travel Market med sitt eget ”stand”. Ett område på 770 kvadratmeter som utmärker sig genom sitt ljus och sin teknik som gör att man får en god uppfattning hur de åtta* kanariska öarna ser ut.

*vanligtvis har man alltid talat om de sju kanariska öarna; Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera och El Hierro. Men numera räknas även den lilla ön La Graciosa, strax nordväst om Lanzarote som en ”egen” ö. Dessutom finns ytterligare fem små, obebodda ”öar” inom arkipelagen. (Dag&Natt anm.)
(Canarias7)

Kanarieöarnas stand