I en första utgåva av våra pressklipp under gårdagen berättade vi om den tillfälliga stängningen av ”Avenida de la Union Europea” eller GC-500 från rondellen vid köpcentret i San Agustin och till BP macken i ”El Veril”.

Vad som föll bort i vårt klipp var att stängningen sker mellan 21.30 – 07.00 under dagarna från den 17 – 22 oktober. I vårt klipp förstod man det som att vägen skulle vara avstängd hela tiden. Vi tackar en observant läsare för korrigeringen.

Avenida de la Union Europea har genomgått en stor förändring i San Agustin de senaste 10 åren. Först gällde det sträckningen mellan sjukhuset Hospiten Clinica Roca till rondellen vid köpcentret i San Agustin. Den tidigare fyrfiliga vägen gjordes om till en trevlig, snirklande gata med vackra trädgårdar. Detta gjorde att övre och nedre delen av San Agustin kom att knytas ihop, samt att vi helt plötsligt kunde konstatera att mängder av människor utnyttjade de nya områden för promenader. Allt för att ge mer och ett trevligare liv till orten.

Nu är det nästa fas som skall göras klar, den mellan köpcentret i San Agustin och bensinstationen i El Veril, alldeles innan inkörningen till Playa del Ingles. Även här försvinner två av de tidigare bilfilerna till förmån för rymliga cykel och gångvägar.

Avstängningen – nattetid – görs nu för att klara av asfalteringsjobben.
(Dag&Natt)

Ingenjörer Gc500