Ett nytt boutiquehotell har precis öppnat i Las Palmas. Hotellet, som ligger i gamla stan och som tidigare var ett palats har nu byggts om till ett imponerande, litet hotell. Adressen är Calle Malteses, och namnet på hotellet Cordial Malteses.

Det är hotellkedjan Cordial, kanske mest känt för sina hotell i Puerto Mogan, som har hand om driften på hotellet. Men det är familjen från ett annat känt lägenhetshotell i San Agustin som står bakom investeringen och ombyggnationen. Nämligen familjen Martel, som sedan många år driver lägenhetsanläggningen Los Manueles i San Agustin.

Ett annat hotell som precis slagit upp sina portar är det gamla kända hotellet ”Faro”, precis intill fyren i Maspalomas. Hotellet, som drivs av kedjan ”Lopesan” har totalrenoverats och ingår nu som första hotellet i kedjans nya koncept – Lopesan Collection. Läget är unikt, precis vid havet och alldeles intill det mäktiga fyrtornet i Maspalomas. Hotellet var faktiskt klart för öppning precis när pandemin slog till, varför det hela försenades med nitton månader.
(Canarias7)

Hotellrum på Malteses