I och med att vi läser oktober på kalendern så närmar vi oss öppnandet av vintersäsongen på Kanarieöarna. Från mellaneuropa brukar man räkna november som start, medan de nordiska länderna påbörjar vintersäsongen under oktober månad.

Provinsen Las Palmas, som omfattar öarna Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura räknar med att samtliga hotell och lägenheter ägnade åt turismen kommer att vara öppna i slutet på oktober. För den andra provinsen på öarna, Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Palma, El Hierro och La Gomera) uppskattas 90% av kapaciteten vara öppen under månaden,

Från företagarföreningen rapporteras en bra ingång på bokningar på samtliga öarn. Fortsätter situationen som nu beräknar man uppnå en 70% beläggning under oktober. Och en ökande beläggning för november.

Framför allt är det den tyska och nederländska marknaden som går väldigt starkt för tillfället. Den engelska marknaden förväntas komma igång under oktober då deras ”trafikljussystem” skall slopas.

Den nordiska marknaden startar så smått under oktober och kommer igång ordentligt från november.

Utbudet av flygstolar till Kanarieöarna är stort inför vintersäsongen. Ja, till och med större än det var under vintern 2019/2020. Totalt finns det idag en kapacitet på 7,8 miljoner flygstolar programmerade för öarna.
(Canarias7)

Puerto Rico från Havet