En 39 årig man var ute med sin motorcykel i Las Palmas i mitten av september. I en av tunnlarna som finns i staden råkade han ut för en olycka och hamnade på gatan, bredvid sin motorcykel.

Det hela upptäcktes av en polis, tillhörande Guardia Civil, som inte var i tjänst, men som tog ansvar och anmälde det hela till ambulans. Samtidigt stannade han kvar för att dirigera trafiken till dess hans kollegor skulle hinna till platsen.

Polisen, som ansåg att motorcykeln låg i vägen för trafiken, bestämde sig för att flytta den lite grann.

När han gjorde detta upptäckte han att ett vitt pulver hade läckt ut på gatan från en plastpåse. Detta gjorde honom misstänksam och han tillkallade också narkotikapolisen, som efter en stund kunde konstatera att det handlade om kokain.

När ambulanspersonalen hade anlänt och stabiliserat mannen, samt fått honom ombord på en ambulans för transport till sjukhuset, så upptäcktes en liten väska som hade använts som kudde för den skadade. Här hittade polisen kuvert innehållande tillsammans 8.000 euros.

Mannen anhölls, misstänkt för narkotikabrott.

Polisen undersöker nu varifrån kokainet har kommit och vart det var på väg. Man utesluter inte att ytterligare personer varit inblandade och att det kommer att ske flera häktningar.

Plastpåsen innehöll ett kilo kokain…
(Canarias7)

Beslag