Trots intensiva försök till medling för att få till en dialog mellan fackföreningarna och företaget ”Groundforce” så gick det inte att få till. Därför väntar en andra dag med strejk på flygplatsen. Observera dock att det endast gäller de flyg som tas omhand av Groundforce. Iberia, som är det andra stora handlingbolaget på Gran Canarias flygplats, är inte berört.

Enligt tidningen Canarias7 är det mer än 7.500 resenärer som blir drabbade idag. Det handlar om totalt 64 flygningar (32 ankommande och 32 avgående).

Strejken startar 10.00 och pågår till 22.00.

Facket menar att företaget inte uppfyller det avtal som är tecknat mellan parterna. Dessutom menar man att de allra flesta av de 350 anställda fortfarande är permitterade. Endast cirka 10% är i jobb, när man skulle behöva 70% med tanke på de volymer som finns idag – enligt fackföreningen.

Såväl företagarföreningen, myndigheterna och luftfartsverket har varit inblandade i försök att få till en förhandling, vilket alltså inte var möjligt. Någon kommentar från företaget finns inte i tidningens artikel.

Flygbolag och researrangörer har informerat sina gäster om strejken och bett dem om, att i möjligsste mån, bara resa med handbagage. Man bortser inte från att ett eller annat flyg också kan bli inställt.
(Canarias7)

Arbetare i Strejk