Sedan den första vaccinationen mot coronaviruset den 27 december i fjol, har man i Spanien nu injicerat drygt 67 miljoner doser. Landet har idag (siffror från igår måndag) 34.250.000 personer som är fullvaccinerade. Detta utgör 72,2% av landets totala befolkning på drygt 47 miljoner personer.

Räknar man med de som fått åtminstone en dos av vaccinet så är 77,6% av befolkningen behandlad.

När det gäller Kanarieöarna är siffrorna snarlika. Här har 71,5% av befolkningen fått full dos av vaccin och 75,25% har fått åtminstone en dos.

I samtliga ovanstående fall är siffrorna framtagna mot hela befolkningen, det vill säga inkluderat den del av befolkningen som inte är aktuell att vaccinera per idag. Det gäller åldrarna 1-11 år.

Bara fem av landets regioner registrerar mindre än 70% av befolkningen med full dos. Det gäller Madrid, Katalonien, Balearerna samt de två städerna på nordafrikas kust, Ceuta och Melilla.

Ser vi till den grupp personer som skall vaccineras på Kanarieöarna, det vill säga alla som är 12 år eller äldre, så är idag nästan 80% fullvaccinerad. Till denna siffra skall läggas de som fått en dos, samt de som varit insjuknade i sjukdomen under de senaste sex månaderna.
(Canarias7)

Vaccinering