Uteställen i kommunen San Bartolome de Tirajana (Playa del Ingles, San Agustin, Maspalomas etc) har tidigarelagt sina öppettider. Redan från tidig kvällstimme har många nu kontrakterat sina musiker och DJ’s för att kunna erbjuda ungdomen vad de vill ha.

När de sedan stänger är klockan fortfarande ung för många deltagare som då har lust att fortsätta. Detta är en av anledningarna till de ”botellones”, eller fester på allmän plats, som skapas.

Polis stoppar gatfest

Det anses dock att dessa ”botellones” är en stor orsak till att smittan spridits kraftigt under de senaste veckorna. Här förekommer alltför ofta stora samlingar med människor som inte alltid följer de regler som gäller med ansiktsmask, minimiavstånd etc.

Kommunen har lokaliserat de vanligaste platserna för dessa fester och har beslutat att skärpa bevakningen där. Det gäller inte bara efter uteställens stängningstid utan även före öppnandet och under öppettiderna.

Platserna som pekas ut av myndigheterna är köpcentret i Meloneras, området kring Holiday World, de två centers som ligger nere vid stranden i Playa del Ingles (Anexo I och II) samt i köpcentret Yumbo mitt i Playa del Ingles.
(Canarias7)

Parkering Anexo 2