I och med de 201 nyupptäckta fallen av coronaviruset på öarna under lördagen, så passerar det totala antalet smittade på ö-gruppen sedan utbrottet 60.000 personer. Av dessa 60.148 personer som smittats är idag 2.715 personer smittade på öarna.

Antal upptäckta fall fortsätter därmed att öka, även om det egentligen är ön Tenerife som är drabbad, medan övriga öar fortsätter med en relativt kontrollerad situation.

Den goda nyheten vid lördagens rapport var att inga dödsfall rapporterats under de senaste 24 timmarna.

Smittokvoten per 100.000 invånare under sju dagar är nu 56,76 fall och under fjorton dagar är siffran uppe i 105,1 fall.

Tenerife fortsätter att vara värst drabbat och av de 201 nya fallen upptäcktes 165 här. På Tenerife finns det därmed 2.140 smittade personer.

Gran Canaria fortsätter att klara sig mycket bra och redovisade endast 26 nya fall. Här på ön finns det i nuläget 376 personer som är drabbade av viruset.

Lanzarote summerade två nya fall och Fuerteventura sju.

La Palma, som fram till igår var smittofritt, drabbades av ett nytt fall, medan La Gomera och El Hierro inte noterade nya fall. El Hierro fortsätter därmed att vara helt fritt från smitta.
(MaspalomasAhora)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida