Myndigheterna har gemensamt gått ut och förklarat att inga skadades vid det stora raset på La Gomera i lördags. Detta förkunnande sker 24 timmar efter raset och efter det att räddningspersonal med hundar gått igenom området.

Arbeten fortsätter dock i området, bland annat för att tillgodose isolerade delar med nödvändiga leveranser

Samtidigt har myndigheterna på La Gomera valt att stänga av vägen mellan Vueltas och Argaga. Orten Valle Gran Rey stänger också av stranden i Vueltas tills vidare.

Myndigheterna uppmanar befolkningen att inte uppsöka området för tillfället.

(Canarias7)

STORT RAS PÅ LA GOMERA…
Söndag 15/11

Delar av de lodräta klippväggarna vid stranden ”Argaga” i Valle Gran Rey på La Gomera släppte från bergväggen under eftermiddagen igår, lördag, och orsakade ett ordentligt ras ner i havet.

Som ett under verkar inga personer ha skadats, vilket man har svårt att tro när man ser videon som ligger ute på www.canarias7.es

En rad husbilar var parkerade alldeles under eller i närheten av raset, men uppenbarligen så har alla klarat sig oskadda.

Personer som njöt av den fina lördagseftermiddagen på stranden fick med sig hela förloppet på denna mycket tydliga video.

Platsen förklarades omedelbart som katastrofområde och både polis, sjukhuspersonal och helikoptrar sattes in. Under hela natten har personal sökt efter eventuellt skadade, men öarnas president meddelade via sitt twitterkonto att det ser ut som om ingen kom till skada. I sökandet ingick också hundar.

Helikoptrarna har fått evakuera 5 personer som hamnade på ”fel” sida av raset och således blev isolerade.
(Canarias7)

Se videon nedan