Du er her:
  • Home
  • Pressklipp
  • Portugisiske CaetanoBus leverer hydrogenbusser til Maspalomas
Image

Portugisiske CaetanoBus leverer hydrogenbusser til Maspalomas


Selskapene i persontransportsektoren på den sørlige delen av Gran Canaria strammer inn fristene for å modernisere flåten sin før anbudskonkurransen for fornyelse av løyver faller i 2027. Salcai har gjennom ITC gitt CaetanoBus den nye generasjonen Toyota-brenselceller, som skal settes i drift i 2024. CaetanoBus, er en portugisisk buss- og karosseriprodsent som er en del av Toyota Caetano Portugal og Mitsui & Co. De har allerede levert hydrogenbusser til Salcai Global, som debuterer med ruten Arinaga-Maspalomas.

Nuno Lago de Carvalho, kommersiell direktør i CaetanoBus, sier at Kanariøyene «er et nøkkelmarked for CaetanoBus, og de er veldig glade for å bli markedsleder. Hydrogenmobilitet er nøkkelen til å avkarbonisere store flåter, og avgjørende for å bekjempe klimaendringene på en bærekraftig måte».

H2.City Gold er en standard lavgulvsbuss med aluminiumskarosseri og som er utstyrt med Toyotas neste generasjons brenselcellesystem med en effekt på 70 kW. Toyotas nye hydrogenbrenselcellesystem er mer kompakt, lettere og enda mer effektivt, og har høyere energitetthet enn den forrige versjonen. I tillegg bygges det nå i Europa ved Toyota Motor Europes (TME) forsknings- og utviklingssenter i Zaventem (Brussel).

Takket være denne nye teknologien har CaetanoBus’ ingeniør- og FoU-team også forbedret integrasjonen av det nye systemet i bussen, og bruker nå varmen fra drivstoffcellen til å varme opp passasjerområdet og førerhuset raskere og mer komfortabelt. CaetanoBus har også andre forbedringer som vil mangedoble kjøretøyets ytelse, for eksempel enda lavere hydrogenforbruk og bedre kjørekomfort. Denne ordren, til Kanariøyene, vil øke salget av CaetanoBus’ H2.City Gold-modell, den hydrogendrevne elbussen som det allerede er solgt mer enn 115 enheter av i flere europeiske byer i Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal og Danmark.

I tillegg vil denne bestillingen fra Kanariøyene styrke Caetanobus’ samarbeid med de største bussoperatørene på hydrogenområdet, spesielt siden EMT i Madrid for eksempel har investert 10,8 millioner euro i byggingen av et hydrogenanlegg og solcelleanlegget som forsyner det. Selskapet har et konsolidert tilbud av kjøretøy til bruk i byer og på flyplasser, som et resultat av sin tekniske kapasitet til å utvikle unike, kundeorienterte mobilitetssystemer. CaetanoBus er også produsent av COBUS, som er verdensledende på markedet for flybussbusser. CaetanoBus har fokusert på elektrisk mobilitet siden 1980. CaetanoBus og Toyota styrket sitt strategiske partnerskap i desember 2020, da Toyota Caetano Portugal ble direkte aksjonær i CaetanoBus for å utvide bærekraftige mobilitetsløsninger ytterligere.

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.