nov 5, 2023

Artistene Marian Aas Hansen og Zelimir Kulisic ønsker å møte nordmenn i feriemodus

Ei blond, ukonsentrert  og forfjamset skreppe, med “livet” under armen og trillebagen på slep, snubler rett inn i armene på en karismatisk Rock´n roller, som fanger henne opp før hun gjør noen større skade. Deres første møte var som tatt ut av en romantisk komedie. Begge var invitert som gjesteartister på Beatles cruise

Lite visste de i dét øyeblikket, at de begge hadde kræsjet inn i sin framtidige livsledsager og forretningspartner. I dag er Marian og Zelimir et av Skandinavias mest veletablerte artistpar

Tekst: Bente Storsveen Åkervall
Mail: [email protected]

Marian og Zelimir lever ut drømmen, kjærligheten og musikken på Gran Canaria

Foto: Privat

Marian og Zelimir lever ut drømmen, kjærligheten og musikken på Gran Canaria 

Barnestjerne
Han var det musikalske vindunderbarnet med en kjent operasanger til far, en bestemt mor og ei gullstrupe til søster. Zelimir Kulisic ble født i Jugoslavia og vokste opp med stor kjendisfaktor. Han opptrådte sammen med sin to år yngre søster, på radio og i utallige TV-program fra tidlig barnsben av. De var det unge søskenparet som ble rikskjendiser før de nådde skolealder. Hele livet handlet om musikk. Et land med store interne utfordringer sendte dem sågar ut på fredsoppdrag til utlandet i samarbeide med Unesco. På den måten havnet Zelimir som 17 åring for første gang i USA, i New York på oppdrag, og med et budskap om Love&Peace”! Det gav mersmak!

Fortsatt den dag i dag, drar folk kjensel på Zelimir når han er tilbake i Serbia, der foreldregenerasjonen ikke har glemt den vakre gutten med gitaren, den glatte Elvis-sveisen, og den dype, sexy stemmen.

Den amerikanske drømmen
Å komme til Amerika var noe Zelimir hadde drømt om hele livet. Hans musikk, og store idol var Elvis, og det var til hans land han ville dra. Zelimir hadde alltid utmerket seg med sin Rock`n Roll attitude og sin intense interesse for amerikansk musikk. Det manglet ikke på tilbud “over there”, og ved et par tilfeller ble han praiet på åpen gate, og fikk lukrative tilbud på alt fra modell- til musikk og filmroller. 

Zelimir ble også invitert til å gjøre show og konserter både i Tyrkia, på Kypros, i Sveits og i Tyskland. I den forbindelse ble han også invitert til å gjöre show på kjente Color Lines mange cruise skip. Samtidig fortsatte han å skrive og produsere musikk for seg selv og andre, slik han alltid har gjort. Han hadde flere hundre låter i katalogen og flere skulle det bli. 

Marian og Zelimir i studio i Norge 

Marian og Zelimir i studio i Norge .

Foto: Bjørn Bjørkli, Avisen Hadeland

Marian og Zelimir i studio i Norge 

Allerede i 2013 gav Zelimir ut låta ”JUDY” med tilhørende musikkvideo som nådde #100 iTunes Country Music Charts i Sverige, Norge, Nederland, Danmark, Finland, Frankrike, England, Tyskland, Kypros og mange flere land. Sangene ble ”oppdaget” av store (Warner Music) artister og band i Sverige som gjorde låta til den mest spilte live dance sangen, og som resulterte i Zelimirs samarbeid med Warner Music Sweden. Han skrev musikk for kjente band som ”Lasse Stefanz”, ”Striplers”, ”Scotts” m.fl. I samme tidsrom er Zelimir i Los Angeles og spiller inn ”Hippy Hippy Shake” med låtskriveren selv, Chan Romero. 

Det avgjørende møte på Color Line
I 2015 møttes Marian Aas Hansen og Zelimir for første gang på Color Line som inviterte til Beatles Cruise, der målet var å gjenskape magien som fantes rundt The Beatles og deres musikk. Begge var engasjerte som gjesteartister. Etter at de bokstavelig talt hadde “kræsjet” i hverandre, landet de i en felles kjærlighet til amerikansk musikk og showbiz. De fant fort tonene og spilte på mange felles strenger. Hun som sanger i Big Bands fra tenårene, og han som Rock’n roller hele livet. Allerede den 1. desember 2018 falt Zelimir ned på knærne og fridde ombord på Color Line!

Foto: Privat

Marian og Zelimir elsker utelivet i Las Palmas!

Foto: Privat

Marian og Zelimir elsker utelivet i Las Palmas! Dessuten har den flotte byen et yrende kultur- og musikkliv de mer enn gjerne tar del av! Sammen med artistparet vil Dag&Natts lesere få oppdage hva Las Palmas har å by på i månedene fremover….følg med!

Foto: Privat

I Las Palmas

Foto: Privat

Made in America
Ut fra det Marian velger å kalle et sterkt vennskap i begynnelsen, vokste ønsket om en felles plattform, et prosjekt som naturligvis fikk navnet “Made in America”. Her skulle kjærligheten for Rock, kjærligheten til Elvis og kjærligheten til musikk få et felles spillerom. 

I 2016 leide de rett og slett den emblematiske revyscenen Chat Noir i Oslo, satset alt, både musikalsk og økonomisk og solgte billetter til fulle hus. Inn på scenen kom biler, korister, selveste Alexander Rybak, og ingen ringere enn Chan Romero. Ingenting var over før etter tre og en halv time. Det musikalske fyrverkeriet “Made in America”, var en suksess! 

Marian og Zelimir  møttes med et smell, ble fyra opp av hverandre, og tok forholdet til et helt nytt nivå, før  de egentlig forstod hvor glad de var i hverandre. Made in America ”was born”, og ble til et produksjonsselskap, mens showet ble oppgradert til Big Band show. Nå skulle det ut til bygder og byer, og møte det norske folk der de bor. De kjøpte et hus på 250 kvadratmeter på Harestua på Hadeland og skulle kombinere familieliv med studio og musikkproduksjon under ett tak. Marian & Zelimir etablert sitt “MIA RECORDS” plateselskap og et platestudio “Made in America Studios” hvor fra de spilte inn ny musikk og også produserte og kringkastet deres eget webshow #ROSASOFA. “Made in America” albumutgivelse fulgte opp med sanger fra showet, og originalskrevne sanger som er spilt inn i Nashville, Los Angeles, Wien og Oslo.

Pandemien
Da slo pandemien til! Deres drøm ble begravet sammen med tusenvis av andres drømmer i den perioden. Med et uforskammet antall avbookinger og null statsstøtte, ble det stusselig å være artist i Norge. I kjølevannet av kreativ tørke og dårlig råd, bestemte Marian og Zelimir seg for at en radikal livsendring var på sin plass. Som sagt, så gjort og alt svimlende fort!! For å kunne møte nordmenn der de trives som best, valgte de rett og slett å selge drømmehuset på Hadeland, og flytte til en leilighet de hadde kjøpt usett, og ei ferieøy ingen av dem hadde noen erfaring med. 

Drømmen om det ukjente landet
Nå skulle hjemmet tømmes, og ikke minst et studio fylt med rekvisita fra et langt og spennende artistliv. Scenekostymer, cowboyboots, platecover, innrammede avisutklipp, magasincover, stilletthæler i spesialutgaver, bling-bling kjoler, instrumenter, en rosa sofa og et helt innspillings studio skulle stues inn i en nyinnkjøpt bil, som absolutt hadde sett sine glansdager. Men “Fred” viste seg å være en trofast traver. Den gamle vogna knelet ikke for overvekten på sine to lange reiser gjennom Europa, fullstappa til randen med to artisters livsverk, før han kjørte opp den siste kneika i Loma II i Arguineguin. Da gikk lufta bokstavelig talt lufta ut av en stakkar! 

På Gran Canaria ventet mer enn sol, varme og havsutsikt på dem. Et mylder av papirer og tillatelser fra den offentlige sektor, samt oppussing av det nye studio viste seg å by på en rekke utfordringer.

Nå kan du komme på besøk, nyte et glass bobler og høre på nydelig musikk og intime betroelser med mye humor.
Nå kan du komme på besøk, nyte et glass bobler og høre på nydelig musikk og intime betroelser med mye humor.

Foto: Tore Skaar

Lekkasjer fra alle hold og kanter, forsinkelser, kjepper i hjula og møkk oppover øra, stoppet aldri Marian og Zelimir.  I oktober 2023 kunne de åpne dørene til sitt nye studio og arbeidsplass i Arguineguin.

Marian Aas Hansen er en velkjent og kjær norsk artist, låtskriver og produsent. Hun startet sin musikalske karriere i tenårene som solist i Big Bands med tradisjonell jazz og amerikansk swingmusikk.

Siden slutten av 1990-tallet har hun markert seg gjennom album, konserter, TV-opptredener og sceneshow inkludert store suksesser: “It’s Showtime” med Kåre Conradi og “Showgirls” med med Elisabeth Andreassen, Hilde Lyrån og Guri Schanke. Hun har også vært en av hovedartistene i den berømte, årlige juleturneen “Stille Natt Hellige Natt” sammen med blant annet Anita Skorgan.

Marian Aas Hansen  har dukket opp i de norske TV-programmene som: “Stjernekamp”,”Beat for Beat”,”Allsang på Grensen”,”God morgen Norge”,”Senkveld med Thomas og Harald” osv.

Marian har også lånt sin vakre stemme til de legendariske Disney-karakterene i filmer som Askepott, Cat Prince, Curious George, The Fox and the Hound 2 og The King and I.

Tara Cover-Foto: Svein Finneide

Vakre Marian Aas Hansen er en velkjent og kjær, norsk artist!

Siden 2017 har Marian Aas Hansen & Zelimir Kulisic skapt en tilværelse som produsenter og medeiere av “Made in America Productions” , og har produsert  headliner og show som “Made in America show”, “Julefred”, “Rockin”. ‘ Xmas Big Band Tour”, “Country Gospel Tour”, “Storband Cruise” #ROSASOFA web-tv-show m.m.

Nå inviterer hun deg inn i sitt studio på Gran Canaria der hun tørr å vise sitt sanne jeg, og servere deg vakre sanger, bobler og intime betroelser! “Made in America Studios” står klart for produksjon, og anlegget “The M&Z STUDIO” er etablert på Gran Canaria. Her kan både amatører og profesjonelle spille inn musikken sin med det samme utstyret som Marian & Zelimir bruker til å spille inn sin egen musikk. Her åpner M&Z åpner studiodørene for publikum hver fredag kveld. Nå står julen for døren, og da blir det “Christmas Consert” fra midten av november og ut hele desember måned.