Cazadores Telde

Branden startade här kl. 22.30

Ravinen Guayadque

Igår kväll bröt ännu en eld ut denna gång i kommunen Telde i byn Cazadores. Den utvecklades snabbt till en ganska kraftig Brand och man befarade det värsta att den skulle nå ravinen och dalgången Guayadeque ner mot Aguimes. Men de lyckades få kontroll på elden under nattens gång och den är nu inringad och under kontroll. 

Man har kraftiga misstankar om att den är anlagd, då liknande bränder har anlagts varje år sedan 10 år tillbaka samma månad samma plats och under liknande omständigheter. Det gick ett rykte om att gärningsmannen skall ha blivit fångad av grannar i byn vilket inte är sant det är en så kallad ”Bulo” (obekräftade rykten som sprids på sociala nätverk. 

Brandmännen var glada att detta inte skedde under söndagen vilket hade varit katastrof då alla resurser var uppbundna i den stora branden i Tejeda. Sista nytt om denna brasa är att de evakuerade får flytta tillbaka område för område och det ser ut som att vi har avslutat ännu en brand. Vi håller tummarna på att det skall vara den sista för denna sommar.