Kroppsmålartävling
Denna helg avslutas karnevalen i Las Palmas. Idag fredag 8/3 är det kroppsmålartävling  kl. 21.oo på scenen. 19 Modeller låter sina kroppar bli sminkade av 19 olika artister. 

Karnevalståget
På lördag går det stora karnevalståget genom gatorna i Las Palmas med start kl. 17.00 ifrån Sebadal i höjd med Castillo de la luz. Totalt 112 karnevalsvagnar dragna av lastbilar kommer tillsammans med alla drottningar, Drag Queen med sina hedersdamer och runt 200.000 festande människor dansa genom hela Las Palmas fram till San Telmo Parken i slutet av gatan Triana. Bussbolaget Global sätter in extrabussar under hela helgen.

Sardinens begravning 
Slutligen på Söndag är sardinens begravning med sorgetåg genom gatorna i Las Palmas som slutar på Las Canteras staden där man slutligen bränner sardinen på stor bål.Sardinen har alla sorgedramer och närmaste anhöriga med sig under hela vägen, storgråtandes och skrikande av sorg, ett spektakel. 

Om ni inte har varit med på någon av dessa saker bör ni ta er till Las Plamas denna helg. Om ni inte finns på ön har ni en chans till då karnevalen i Maspalomas startar nästa vecka.

Nedan finner ni ett galleri med bilder ifrån de 3 olika arrangemangen ifrån 2018. Bilderna är ifrån karnevalens hemsida.