Då är karnevalen i Maspalomas i full gång. Det är i och runt shoppingcenter Yumbo i Playa del Ingles där det mesta sker. 

I helgen valde man karnevalsdrottning och imorgon är det hundarnas tur. Man väljer bästa kostym för hund och ägare med start i Yumbo kl. 17.00.

På torsdag kl.21.00 på den stora scenen i yumbo väljer man Maspalomas Drag Queen. 1986 hade man den första Drag Queen galan i historien, just på denna scen i yumbo men tävliingen gick under namnet; Miss Trevestikarnatival. Efter det kopierade även alla andra karnevaler på ön detta fenomen, men döpte om den till Drag Queen.

Fredag är det den stora turistdagen. Först livräddas sardinen på stranden i Maspalomas, kl. 12.00. Med doktorer och sjuksystrar som upplivar sardinen som var nära att drunkna. På yumbo center kl. 21.00 är det turistgala med gatufest efter.

Lördag kl. 17.00 startar det stora karnevalståget vid det lilla shoppingcentret Tropical och går genom hela playa del Ingles ner till Maspalomas. Ca. 150 karosser deltar i detta stora spektakel, där alla är varmt välkomna att delta

På söndagen begraver man sardinen vilket avslutar karnevalen för i år. Start kl. 19.00 Anexo II.

Drag på dynorna