Den fantastiska stranden mellan Playa del Ingles och fyren i Maspalomas saknar i skrivande stund, öppna kiosker/serveringar, på den mycket populära promenaden som trafikeras av tusentals personer dagligen.

Historien är rätt lång… För flera år sedan beställde kommunen nya kiosker från en fabrikant på det spanska fastlandet. Byråkratiska problem orsakade problem med installationen av dessa prefabricerade kiosker. När problemen lösts, visade det sig att nämnda kiosker måste anpassas till nya regler som trätt i kraft. Därefter var det fritt fram för installering. Kommunen bjöd in media för en visning redan före pandemin…

Men sen har det varit stopp! Vid senaste undersökningen visade det sig att upphandlingen av de som önskade driva kioskerna fortfarande pågick. Nu har kontrakteringsavdelningen på kommunen gått ut med information per den 8 november, att de tio kioskerna är tilldelade två olika företag för en summa på 940.612 euros. Avtalet är emellertid ännu inte underskrivet enligt kommunens. Det framgår inte heller av artikeln hur lång tid kioskerna hyrts ut på eller vilka som skall driva dem. Inte heller har de anställda fått någon mer information, vilket ledde till en manifestation framför kommunhuset i San Fernando.
(olika medier & Maspalomasahora)

Strandkiosk Maspalomas