Det borde vara enkelt att ta sig till de kanariska öarna… För denna vintersäsongen har flygbolagen satt upp 27 miljoner flygsäten som skall koppla samman öarna med det spanska fastlandet,och europa generellt. Dessa siffror, som alltså handlar om de tillstånd flygbolagen ansökt om, överstiger vintern 2019/2020 med nästan 27%.

När det gäller de internationella flygningarna så har antalet flygstolar ökat med 33% jämfört med vintersäsongen 19/20 och summerar 17,1 miljoner säten. Från det spanska fastlandet är ökningen 17% och antalet stolar är 9,8 miljoner. Dessutom flygs det en hel del mellan de kanariska öarna. De två regionalflygbolagen har för vintern satt upp 4,9 miljoner säten. Totalt kommer Kanarieöarna att ta emot 73 nya flyglinjer till vintern. Lanzarotes flygplats får 30 nya rutter medan Gran Canaria får 29.

Gran Canarias flygplats är också den som har flest programmerade flygstolar, med en total på 8,2 miljoner. Men lägger man ihop de två flygplatser som finns på Tenerife så är totalantanet där 10 miljoner säten (7 miljoner till Tenerife syd och 3 miljoner till den norra flygplatsen) Observera dock att dessa siffror, som presenterats av det spanska luftfartsverket, AENA, bara är preliminära och kan komma att förändras både till det bättre och det sämre. Det slutliga utfallet kommer Dag&Natts läsare att kunna se på våra statistiksidor så småningom.
(Maspalomas Ahora)

Flyg kö