I anledning Gay-pride arrangementet i november ønsker myndighetene på Gran Canaria å skape en spesiell mekanisme for å kontrollere ro og orden. Winter Pride er et arrangement som organiseres privat, av en gruppe utlendinger som er bofaste på øya, samt lokale bedrifter som lever av- og rundt dette arrangementet. 
 
La Plaza på Yumbo senteret i Playa del Ingles blir igjen fylt i regnbuens farger i november (den opprinnelige Gay Pride finner sted i mai måned). Deltagerne får utløp for sin glede og stolthet gjennom private fester, pool partys, musikalske gallaer , prosesjoner og parader.
 
 Men det er framfor alt oppførselen til deltagerne som drar festlighetene til sanddynene i Maspalomas, som bekymrer myndighetene. Den store tilstrømningen av mennesker tvinger myndighetene til å være på vakt, for å beskytte det sårbare naturreservatet som ørkenområdet i Maspalomas utgjør. Sanddynene er et av de mest besøkte områdene blant deltagerne, på dagtid såvel som på kveldstid. 
Plakat Winterpride
Siden 1994 er Maspalomas-ørkenen  anerkjent som et spesielt naturreservat. Men de siste årene har dette vakre naturområdet blitt forringet på grunn av menneskelig handling. Å trampe rundt utenfor de markerte stiene er direkte skadelig for fauna og flora. I følge byrådet i kommunen San Bartolome de Tirajana er oppmerkingen og advarsler klart signalisert på spansk, engelsk og tysk. 
Vakter vid dynorna