En av Playa del Ingles store baksider, er tomten som ligger i skråningen ned mot stranden ved Anexo II, der det for over 20 år siden befant seg en aktivitetspark og en vannsklie. Dvs. Vannsklien finns dessverre der fortsatt, men både den og området er rasert og ligger i ruiner.

Etter uendelig mange år og mye byråkrati, der ingen har ønsket å ta tak i problemet, meldes det nå at tomten og dens rettigheter endelig har blitt kommunal. Det samme ble påstått i 2020, men da viste kvadratmeterne på tomten å ikke stemme overens med virkeligheten. Derfor har det nå gått ytterligere to år.

Nå viser det seg imidlertid at tomtens størrelse er fastslått til 3 847 kvm, og turistansvarlig i byrådet, Inés Rodríguez ønsker å rydde opp i et problem som har vært veldig visuelt tilstede, mitt i turistområdet i nærmere 25 år. Ingen tvil om at det var nødvendig å finne en løsning på en tomt som hadde vært i en beklagelig, forlatt tilstand i 20 år, midt i et av de mest emblematiske områdene i Playa del Inglés, med den beste utsikten over sjøen.

Første steg vil være å starte ryddearbeidet på denne emblematiske tomten, for senere å vurdere hvilket prosjekt som skal gjennomføres. Men etter hva Dag&Natt forstår foreligger det et prosjekt som går ut på å forsterke skråningen, anlegge en hage og konvertere deler av tomten til en utsiktspost, noe som vil kreve en investering på 462 000 euro.

Toboga i Playa del Ingles