Kommunen San Bartolome de Tirajana, turistkommunen i syd, dit San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Meloneras med flera tillhör, bestämde att den inställda karnevalen i mars flyttas till sommarmånaderna. Mer konkret fastställde man starten till den 9 juni och avslutning 10 dagar senare, det vill säga den 19 juni. Det betyder att karnevalen kommer att firas under den absoluta lågsäsongen på Gran Canaria. Detta säger man från kommunen är gjort med avsikt då man hoppas kunna addera fler turister till ön under denna period.

Karnevalen är i fullgång och denna vecka är den absoluta höjdpunkten för Maspalomas internationella karneval. Ikväll är det  Bodypaint tävling på scenen i yumbo shoppingcenter. Imorgon är det Drag Queen gala där man väljer årets.., just det DRAG QUEEN. Denna gala bruka vara den mest spektakulära i programmet.

Program Karneval Maspalomas 2022

Även det stora karnevalståget är en stor attraktion Det går av stapeln på lördag med start kl. 17.00 och avslutas med gatufest på Yumbo. Alla är välkomna att delta i tåget, bara se till att klä ut er. Föredrar ni att vara åskådare se till att vara tidigt ute och välj en plats med bra sikt. Tåget startar vid shoppingcenter Tropical i Palya del Ingles nedan har ni en karta över rutten…

Amadores stranden