Bydelen
San Cristóbal

San Cristóbal er en liten bydel i Las Palmas som ligger så nær havet at bølgene ofte slår mot husveggene. Du har ikke mer enn kommet kjørende inn i Las Palmas før du ser de fargerike husene som rommer fiskerfamilier i flere generasjoner. Bydelen San Cristóbal er den eneste fiskebyen av betydning i hovedstaden på Gran Canaria.  Men den er ikke bare kjent for fiske, men også for sin borg kalt Castillo de San Pedro Martir, men på folkemunne omdøpt til Castillo de San Cristóbal.

Borgens historie begynte år 1577, da den ble bygget av Kaptein D. Diego de Melgarejo og deretter rekonstruert i 1638, som en del av byens forsvar i årene 1595 til 1599. Helt til 1878 tilhørte den forsvarsmakten og de militære, da det ble beordret å fjerne alt artilleri som befant seg i borgen.

Selve borgen Castillo de San Cristóbal er et rundt tårn bygget et stykke ut i havet. I 1999 ble den igjen restaurert og befinner seg i dag i bra stand. Den 22. April 1949 ble den erklært fredet som et historisk monument. Fiskebyen San Cristóbal er også kjent for sin lange strandpromenade helt ved vannkanten, sine mange personligheter og ikke minst for sine restauranter som selvfølgelig serverer dagens fangst!

Foto: El Coleccionista De Instantes