Turismen är onekligen på väg tillbaka till de kanariska öarna. Det visar inte minst de siffror för september som precis publicerats av den spanska myndigheten ”Turespaña”.

De kanariska flygplatserna tog emot 614.000 internationella resenärer under september. Detta är 517% bättre än september i fjol…. Men samtidigt 44,2% färre än under september år 2019.

Totalt 11,2% av de utländska besökarna som kom till Spanien under månaden valde någon av de kanariska öarna.

Turister på stranden i Patalvaca

Under de första nio månaderna av året har öarna besökts av 2.373.000 internationella resenärer. Det är 29% färre än under samma period i fjol och i princip 80% färre än året före pandemin. Att år 2020 var bättre under perioden januari – september beror på att pandemin först slog till i mitten av mars, varför öarna hade god beläggning under årets första 2,5 månader.

Under september månad ankom flest internationella besökare till Tenerifes södra flygplats. Totalt 238.000 personer landade här, medan Gran Canaria tog emot 154.000 och Fuerteventura 110.000.

För Spanien som helhet ankom fem miljoner internationella besökare under september. Jämfört med september i fjol, så var förbättringen -förstås- enorm. Ökningen av 437% medan jämförelsetalet med september 2019 inte var riktigt lika positiv då antalet ankommande bara var hälften av de som ankom det året.

Uppdelat på länder så var Tyskland ledande i Spanien i september iår. På andra plats Storbritannien (som dock var det land som minskade mest). Därefter följde Italien, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Schweiz, Portugal, Irland, Danmark och Polen.
(Canarias7)

Kvinna på flygplats