Den 17 oktober är sista dagen för anmälan till den X Internationella vandringsfestivalen 

Gran Canaria Walking Festival
  • Årets festival är också ett jubileumsår och bjuder på en nyhet, en familjevandring till Caldera de Bandama
Vandrare på kullarna

Annons

Den 17 oktober är sista dagen för att anmäla sig till den X Internationella vandringsfestivalen “Gran Canaria Walking Festival”. I år är det jubileumsår och fyra olika vandringar presenteras som kommer att gå längs tre etapper av Gran Canarias “Camino de Santiago”. Dessutom bjuds det på ett nytt inslag, en familjevandring till Caldera de Bandama.

Första vandringen i programmet utgår från fyren Faro de Maspalomas och avslutas i Palmeral de Arteara, den andra startar från Arteara och går till Tunte, som är den plats där den tredje rutten börjar som fortsätter fram till Cruz de Tejeda. Den fjärde och sista etappen tar dig till staden Gáldar, där huvudkyrkan Santiago de los Caballeros ligger. Det är den första och äldsta kyrka som vigts till helgonet Santiago utanför den europeiska kontinenten.

Det är föreningen Asociación Gran Canaria Natural & Active som organiserar evenemanget, som går av stapeln 28 – 31 oktober, och som erbjuder alla vandrare och naturälskare som, går “Camino de Santiago de Gran Canaria”, möjligheten att lära känna delar av öns fantastiska natur, gastronomi, historia och etnografi längs denna vandringsled som går från söder till norr och är drygt 66 km lång. Samtidigt kan den som vill få ett pilgrimsbevis efter avslutad vandring.

Familjevandringen kommer att gå av stapeln måndagen den 1 november, som är en helgdag, Alla helgons dag. Turen är gjord för att alla medlemmar i familjen ska ha det kul. Rutten går via El Pico y la Caldera de Bandama, vilket betyder att det är en rundtur med vandring ner i vulkankratern.

Under samtliga turer längs “Camino de Santiago” deltar guider som är specialiserade på vandring och språk som berättar om natur, etnografi och kultur på de platser som besöks. I vandringen ingår det också en lättare lunch, transport samt ansvars- och olycksförsäkring. När det gäller familjevandringen serveras picknick till alla som anmält sig.

Festivalens poster

Liksom tidigare år, ska man anmäla sig för att delta i Gran Canaria Walking Festival 2021. Det går bra att bara följa med på en enstaka vandring eller anmäla sig till hela programmet med 4 vandringar. Anmälan görs på webbsidan www.grancanariawalkingfestival.com

Kvinna njuter utsikten

Den här årliga vandringsfesten har gott rykte om sig bland vandrare runt om i hela världen och den är sponsrad av östyret, Cabildo de Gran Canaria, genom dess turistråd, Patronato de Turismo de Gran Canaria.

Föreningen Asociación Gran Canaria Natural & Active är en del av turistrådet på Gran Canaria. Föreningens främsta syfte är att visa upp ön som den plats för aktiv turism och naturturism som den är. Föreningen samarbetar med 7 olika hotell: Hotel & Spa Cordial Roca Negra, Hotel Rural Las Calas, Hotel Rural Fonda de La Tea, Hotel Rural Las Longueras, Hotel Melva Suite, Hotel Rural la Hacienda del Buen Suceso och Hotel Las Tirajanas. Den samarbetar dessutom med 27 casas rurales -hus för landsbygdsturism- samt med företag specialiserade på friluftsaktiviteter och med anläggningar som arbetar med arkeologi, kultur och gastronomi.

www.grancanariawalkingfestival.com                             www.grancanarianaturalandactive.com

Casa Rural