Fredagens coronasmittorapport följde den senaste tidens positiva rapporter. Här kan vi utläsa att man på Gran Canaria endast upptäckte 13 nya fall av viruset under de 24 timmar som föregick rapporten.

Totalt på hela ö-gruppen upptäcktes bara 61 nya fall. Totalt finns det för närvarande 1.430 smittade personer på Kanarieöarna.

Av dessa vårdas totalt 174 personer på sjukhus – 30 personer på intensivvårdsavdelningarna och 144 personer på ordinarie avdelning.

Smittokvoten per 100.000 invånare på Kanarieöarna är nu 27,02 fall under sju dagar och 53,17 fall under fjorton dagar.

Efter att ha summerat 13 nya fall under gårdagen finns det nu 322 smittade personer på Gran Canaria.

Tenerife summerade 36 nya fall och har för tillfället 780 aktiva fall.

Lanzarote rapporterade nio nya fall, Fuerteventura två, och El Hierro ett nytt fall.

La Palma och La Gomera fick inga nya fall under fredagen. Den lilla ön La Gomera, där det första coronavirusfallet i Spanien upptäcktes, har nu inga aktiva fall.

Fredagsrapporten informerade också om ytterligare ett dödsfall på Gran Canaria. Därmed är det totalt 986 personer som mist livet på grund av viruset på öarna.

Vid torsdagens regeringsmöte på Kanarieöarna beslutade man att minska Gran Canarias restriktionskategori till kategori 1. Dessutom minskade man Fuerteventuras till kategori 2. Detta på grund av det minskade antalet smittofall.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida