Den spanska polisen ”Guardia Civil” och ”Policia Nacional” tillsammans med tullen gjorde ytterligare ett stort tillslag häromdagen.

En segelbåt som befann sig ungefär 600 sjömil väster om Kanarieöarna ådrog sig myndigheternas intresse.

Spanjorerna hade då försökt få reda på var båten var registrerad, utan att kunna komma fram till något svar. Därför klassificerades segelbåten som en ”farkost utan nationalitet”.

Segelbåten glider in Las Palmas hamn

Tillsammans med med skatteverkets båt ”Petrel I”, slog polisen till. Petrel I har egentligen sin bas i staden Vigo i norra Spanien, men befann sig på Kanarieöarna där den deltog i en annan operation tillsammans med tullen från både Spanien och Frankrike.

Ombord på segelbåten ”Memo” fann polien 1.200 kg kokain.

Knarket sägs komma från sydamerika och man utgår från att lasten var på väg till det spanska fastlandet för att sedan föras ut i Europa.

Ombord fanns två besättningsmän, en spanjor och en italienare. Bägge häktades utan att de gjorde något som helst motstånd.

Segelbåten och dess last fördes till hamnen i Las Palmas. Polisen och tullen fortsätter att utreda saken och har för avsikt att ta reda på vilken organisation som lasten var ämnad för.

Detta är ytterligare ett stort tillslag mot knarksmuggling i vattnen runt Kanarieöarna. Vi har tidigare skrivit om flera tillslag mot båtar med stor last av olika typer av knark.
(Canarias7)

De olika agenterna som deltog i tillslaget