Medan många turistdestinationer, där vanligtvis internationell turism dominerar, kommer att fortsätta att märka av pandemins inverkan på resandet, så jublar de delar av Spanien dit spanjorerna själva ofta väljer att resa. Där ser siffrorna väldigt mycket mer positiva ut. Till den grad att de är jämförbara med året före pandemin, 2019.

De cirka 9 miljarder euros som resande spanjorer varje år spenderar på utlandsresor, kommer till största delen att stanna innanför landets gränser iår. Och det är framför allt de norra och centrala delarna av landet som kommer att dra nytta av detta.

Cadiz Stad

Men även en del orter utmed Medelhavet ser bra ut, liksom Cadiz området i södra delen av landet

För många ekonomer är det klart att det kommer att bli den inhemska turismen som kommer att rädda denna sommar. Balearerna, Malaga, Benidorm, Torremolinos och Kanarieöarna blir hårdast drabbade då de har en struktur uppbyggd för utländsk turism och genom researrangörer.

Likaså drabbas storstäderna, såsom Madrid, Barcelona och Bilbao. Här hamnar minskningen av turismen på cirka 50% av 2019 års antal, uppskattar man.
(Canarias7)

Cadiz playa