En delegation från det politiska partiet Coalicion Canaria, nuvarande oppositionsparti, tog under lördagen, igår, en promenad längs strandpromenaden i San Agustin.

Som de flesta besökare i San Agustin känner till sedan länge, så är sträckan mellan Beach Club och parkeringen framför Sunsuites Carolina i ett oerhört dåligt skick. Detsamma konstaterade gruppen från Coalicion Canaria. Inte nog med att det ger ett dåligt intryck hos alla besökare. Nämnda sträckning av promenaden är rent farlig för de som använder den. Det gäller att byta ut den helt utslitna beläggningen på promenaden.

Politiker på promenade

Politikerna som stolt poserade i November 2017 då renovering av promenaden startade..

För att förtydliga det hela lite grann så kan vi på Dag & Natt berätta att strandpromenaden mellan Beach Club och hotellet Don Gregory skulle totalrenoveras för fyra år sedan.

Representanter för den kanariska regeringen (som då faktiskt styrdes av Coalicion Canaria) tillsammans med representanter från kommunen gjorde stor sak av denna renovering, med bland annat en TV sändning från offenliggörandet av beslutet.

Renoveringen skulle ske i tre faser. Den första från Don Gregory och fram till ovan nämnda parkeringsplats. Den andra fasen från parkeringsplatsen till den trappa som leder ner till strandpromenaden mellan Las Flores del 1 och 2. Och den sista fasen fram till Beach Club.

Det stod dock snart klart att något var fel. Företaget som utförde arbeten på den första fasen fick helt enkelt inte betalt… Därför avslutades renoveringen, oerhört försenad, med bara den första fasen klar…

Nu får vi se hur det går med resten…
(Canarias7 och Dag&Natt)

Amadores