Den brittiska regeringen ändrade i går på sina listor beträffande säkra och mindre säkra länder att resa till. Storbritannien anger detta likt ett trafikljus med gröna, orange och röda länder.

För resande till de ”gröna” länderna krävs ingen karantän vid återkomsten till hemlandet.

Engelska turister

För de som varit i länder som är ”orange” väntar karantän som man kan sitta av i sitt hem. Dessutom krävs åtminstone två PCR tester. För de som befunnit sig i de ”röda” länderna krävs karantän i hotell utsedda av regeringen.

Spanien har varit ”orange” under en längre tid. Förhoppningarna har varit stora att detta skulle ändras på det möte som den brittiska regeringen hade under gårdagen. Storbritannien är ju oerhört viktigt för turismen i Spanien.

Besvikelsen blev då stor, när i stort sett hela Spanien förblev kvar som ”orange” åtminstone fram till nästa genomgång om tre veckor. Den spanska regionen Balearerna – Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera – utgjorde undantag på den brittiska listan och klassades som ett ”grönt” område.

Inom en snar framtid avser Storbritannien att ta bort karantänreglerna för de personer som har fått full vaccinering. Några ytterligare detaljer om detta förmedlades emellertid inte.
(Canarias7)

Turister på dynorna