Ännu ett hårt slag för turistbranschen på Kanarieöarna. Den brittiska premiärministern senarelade öppnandet för resor till utlandet vid ett ta under gårdagen. Borttagandet av restriktioner som var planlagda för den 21 juni flyttades fram till den 19 juli, då smittospridningen av den indiska varianten ökat betraktligt.

Beslutet har gjort att researrangören TUI senarelagt sin trafik till Spanien och till Kanarieöarna fram till det nya datumet.

Den andra stora researrangören i Storbritannien – Jet2 & Jet2 Holidays – har ännu inte klargjort hur de ställer sig till det nya beslutet. Däremot har gruppen sedan tidigare skjutit på öppningen för turism till Spanien fram till den 1 juli.

Dessutom ser det ut som om Tenerife kommer att gå från restriktionskategori 2 till 3 denna vecka när de kanariska myndigheterna samlas för att diskutera temat. Ökningen av smittan på Tenerife gör att väldigt få människor tror att britterna kommer att ändra den orange färg som Kanarieöarna har till att bli grön.

Ännu ett dråpslag mot branschen i hela landet och inte minst för Kanarieöarna. Britterna utgör den största grupp besökare på öarna. Framför allt är det Lanzarote och Tenerife som blir lidande då den brittiska närvaron på dessa öar är störst.
(Canarias7)

Ankommande med Engelsk Flagg