Uttalandet kommer från grannarna till lägenhetshotellet Porto Bello i Puerto Rico. Detta turistkomplex har använts som mottagningsstation för minderåriga flyktningar som kommit till ön utan någon vuxen.

Dessa personer faller under den kanariska regeringens ansvar, och Puerto Bello har varit mottagningsstation sedan i september.

Dessvärre visar det sig att mycket bråk förekommer på hotellet. Användandet av alkohol och droger är utbrett. Dessutom förekommer förstörelse och bråk på anläggningen. Bråket sker såväl mellan de flyktingar som bor på hotellet som med grannar.

För några dagar sedan, och blott några timmar efter ett besök från utsända från UNICEF, gjordes ett överfall på baren ”Crazy Horse” varifrån ungdomarna tog med sig all den alkohol de klarade att bära.

Både grannarna och den organisation som kallar sig ”Salvemos el Turismo de Mogan” (Rädda Mogans turism) framför sin oro för att Puerto Ricos rykte skall skadas och man vidhåller att denna typ av omhändertagande inte är kompatibel med en turistort.
(Canarias7)

Hotell Puerto Bello