För ungefär en vecka sedan försökte hälsomyndigheterna i landet att införa ett relativt stopp för öppnandet av nattklubbar, diskotek och liknande i landet. Relativt, då man menade att det var ok med öppning, men att stängning skulle ske klockan 02.00. Eller senast 03.00 i vissa undantagsfall.

I stort sett hälften av landets regioner opponerade sig, däribland Madrid och Barcelona.

Carolina Darias Hälsominister

Carolina Darias Hälsominister spanien

I Madrid fick kommunen dessutom medhåll från rättsligt håll att detta stopp inte var korrekt.

Nu gör hälsomyndigheten ett nytt närmande till regionerna för att försöka få till en överenskommelse.

Intresset från hälsoministeriet att bibehålla de nattliga aktiviteterna öppna med begränsade öppettider är stort, då man anser att de utgör en stor smittfara. Därför försöker man få med sig regionerna genom att ta bort alla generella restriktioner från bar och restaurangnäringen, där man istället låter respektive region fatta de beslut som man anser vara nödvändiga. Men med en motprestation att diskotek och nattliv begränsas till 02.00 eller i vissa fall till 03.00.

Ett nytt möte skall genomföras imorgon, onsdag och då får vi reda på vad de olika regionerna tycker om detta nya förslag.

Det skall också belysas att nattklubbar, diskotek och liknande bara får öppna överhuvudtaget om regionen där de befinner sig, tillhör restriktionskategorierna 1 eller 2. Ytterligare en nyhet från hälsoministeriet är att dessa lokalers tillstånd kan omprövas under sommaren beroende på utvecklingen av pandemin. Tidigare ville man kort och gott införa de begränsade tiderna över sommaren.
(Canarias7)

Hard Rock Cafe