För några månader sedan skrev vi om att de rörliga restaurangerna som foodtrucks innebär skulle tillåtas i Las Palmas. Totalt blev det åtta bilar som turades om att vara på de olika, utsedda, platserna i Las Palmas.

Kriterierna för att få vara med i utlottningen av tillstånd var speciellt att man använde sig av lokala leverantörer och varor. Dessutom att man inte skapade folksamlingar. Dessa foodtrucks får inte heller servera alkohol, och det är inte tillåtet att röka på dessa områden.

Truck i Las Palmas

Nu till sommaren kommer dessa åtta fordon att få sällskap av ytterligare fem. Samtliga måste givetvis erbjuda den säkerhet och trygghet som dagens situation kräver.

Men initiativen har varit populärt och uppskattat av invånarna i Las Palmas. Förmodligen blir det också ett uppskattat inslag i stadsmiljön hos turisterna. Dessa har emellertid inte funnits på plats i denna första tid av projektet.

På listan över de olika foodtrucks som finns kan vi läsa att de erbjuder ett stort utbud av mat. Allt från typiska kanariska rätter, till tapas, hamburgare och pizza. Men det finns också de som erbjuder tårtor och kakor, wraps, poke bowls och mycket mycket annat.

Dessa foodtrucks finns bland annat vid konserthuset Alfredo Kraus. Vid ”fuente luminosa” mellan ”la isleta” och gamla stan. Lajas stranden, och Plaza de la Musica, Plaza de Canarias och Plaza de Doramas. De olika fordonen byter plats med jämna mellanrum för att utbudet skall bli rikligare på varje plats.
(Canarias7)

Liquara Foodtruck

konserthuset Alfredo Kraus

konserthuset Alfredo Kraus

fuente luminosa

fuente luminosa

Lajas stranden

Las Lajas stranden

Torget ; Plaza de la Musica

Torget ; Plaza de la Musica

Torget: Plaza de Canarias

Plaza de Canarias

Torget; Plaza de Doramas

Torget; Plaza de Doramas