Du er her:
  • Home
  • Pressklipp
  • To båter med 110 migranter reddet i havet utenfor Kanariøyene
Image

To båter med 110 migranter reddet i havet utenfor Kanariøyene


Salvamento Marítimo har reddet to småbåter med 110 migranter om bord da de befant seg i farvann nær Kanariøyene, ifølge Kanariøyenes nød- og sikkerhetskoordineringssentral 112 og Røde Kors.

En av båtene ble reddet rett etter kl. 22.00 i går kveld, med 36 migranter om bord. De ble fraktet til kaien i Puerto Naos i Arrecife (Lanzarote), hvor de ankom kl. 1.00 natt til onsdag.

Den andre båten, med 74 migranter, ble reddet kl. 21.41 tirsdag kveld, i farvannet nær øya El Hierro, og nådde kaien i La Restinga kl. 22.30 tirsdag. Alle migrantene ble tatt hånd om av det medisinske teamet i området, som består av personell fra Kanariøyenes beredskapstjeneste (SUC) og Røde Kors.

i tillegg ankom ytterligere 70 migranter ankom til La Restinga på øya La Palma på tirsdag. Båten ble oppdaget av Sive-radaren ca. 10 miles utenfor øya, og båten Guardamar Calíope dro ut for å møte den og fulgte den til kaien like før kl. 10.30.

Alt dette skjer midt i kontroversen mellom Pedro Sánchez’ sentralregjering og Fernando Clavijos regjering på Kanariøyene, som for bare noen dager siden bestemte seg for å undertegne «planen mot migrasjonskontroll» sammen med Alberto Núñez Feijóos PP. I henhold til denne protokollen er alle mindreårige som ankommer Kanariøyene statens ansvar, noe som betyr at myndighetene på Kanariøyene ikke vil ta hånd om dem hvis de ikke blir identifisert.

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.