Du er her:
  • Home
  • Pressklipp
  • Lokalpolitiet i Maspalomas regner med å fjerne 1 900 kjøretøy årlig
Image

Lokalpolitiet i Maspalomas regner med å fjerne 1 900 kjøretøy årlig


Politimesteren for lokalpolitiet sør på Gran Canaria, Isidro Armas, forventer å kunne fjerne 1900 feilparkerte biler årlig. Det er biler som kreves beslaglagt eller rettslig forfølgelse. I følge estimatene fra trafikkavdelingen i San Bartolomé de Tirajana, vil det altså bli flere som får sitt kjøretøy fjernet fra trafikkbildet i framtiden. Det årlige gjennomsnittet for fjerning av bilder i 2018 var 1 537 og i 2021, var det 1 883 biler. 

Lokalpolitiet i Maspalomas regner med å fjerne disse bilene fordi det er lagt ut et attraktivt anbud på rundt en million euro, som man regner med vil effektivisere borttauingstjenesten, og sørge for en bedre opprydding i feilparkerte kjøretøy. Lokale aktører av bergningsbiler vil altså bli tatt i brk for å rydde opp i det lokale trafikkbildet. «Det anslås at rundt 1900 borttauinger vil bli utført per år», heter det i rapporten som ble offentliggjort i september. 

Kommunen i San Bartolomé de Tirajana forventer å fjerne rundt 100 mopeder, tohjulede motorsykler, scootere, sykler og lignende kjøretøy per år, og betalingen er 40 euro per enhet. Videre vil ca. 1700 personbiler,, terrengkjøretøy, varebiler og lignende kjøretøy som ikke overstiger 3500 kilo, betales med 60 euro per enhet og campingvogner, campingvogner, traktorer, lastebiler, trekkvogner, tilhengere, med opp til 90 euro. 420 750 euro per år regner kommunen med at de vil betale for denne tjenesten. 

De lokale bergningbil firmaene som ønsker jobben, må oppfylle tildelingskriteriene basert på det beste økonomiske tilbudet, en maksimal responstid på 30 minutter og tilgjengeligheten til opptil tre bergningsbiler som kan garantere tauing av kjøretøy på opptil 3 500 kilo. Personellet som skal kjøre kranbilen, skal bestå av et tilstrekkelig antall sjåfører til å dekke de daglige skiftene. I tillegg ha gyldige C1+E førerkort for å kunne utføre arbeidet med å fjerne kjøretøy fra offentlig vei. Entreprenøren må bære kostnadene ved å merke bergingsbilen med kommunens logoer, slik at den kan identifiseres som en kommunal tjeneste. Kontrakten som gis vil også belønne de som har mulighet til å ansette folk med arbeidsledighetstrygd.

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.