Du er her:
Image

Uværet Aitor er på vei inn over Spania


Spanias meteorologiske institutt, Aemet, melder at sesongens første storm ankommer landet. Navnet på uværet, er Aitor. Denne stormen vil ramme deler av Spania.

De heftige vindkastene og det kraftige regnet som uværet Aitor fører med seg, har medført at minst sju regioner i Spania er i alarmberedskap. Blant dem: Galicia, Castilla y León, Cantabria, Baskerland og La Rioja.

Uværet Aitor har derfor denne onsdagen aktivert farevarselet – gult eller oransje – i syv lokalsamfunn med sterk vind på opptil 80 km / t, stormfullt hav og kraftig regn i Galicia vil kunne gi opp til 80 liter per kvadratmeter på 12 timer, melder det meteorologiske byrået (Aemet) på sin hjemmeside.

Ingen konsekvenser på Kanariøyene

Kanariøyene vil ikke bli berørt av dette uværet, og vil ikke oppleve noen store værforandringer de neste dagene. Temperaturene vil forbli uendret, og den nordøstlige vinden som har blåst kraftig de siste dagene, vil avta i styrke i løpet av ettermiddagen.

Sjøen vil ha områder med sterke dønninger, og bølger delvis på grunn av vinden, på den nordlige kysten og dønninger på kysten som er skjermet for de sørlige passatvindene.

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.