I Jennifer Lopez fotspor på Gran Canaria

Den 12. mai i år var det Netflix premiere  “The Mother”,  den nye filmen med Jennifer Lopez, der mange av de store action scenene utspiller seg på Gran Canaria

Fra den 12. mai har mest den etterlengtede actionfilmen i 2023 “The Mother” vært tilgjengelig på Netflix. Jennifer López har hovedrollen sammen med Joseph Fiennes (‘The Tale of the maid’), Omari Hardwick, Lucy Paez , den meksikanske Gael García Bernal og Paul Raci. 

“The Mother” forteller historien om en kontraktsmorder -en rolle spilt av Jennifer López – som flykter fra noen farlige typer, og til slutt tvinges ut av sitt gjemmested, og dermed setter seg selv i fare for å beskytte datteren, som hun ga fra seg for adopsjon noen år tidligere. 

En actionfilm hvor vi vil se skuespillerinnen i en av de mest spennende rollene i hennes karriere og som filmens produsent, Marc Evans sa; “Dette er en verdens store filmstjerneroller, og Jennifer var den eneste personen på planeten som kunne fylle den”. 

Gabinette literario i Las Palmas

Det vakre litterære kabinettet, er en av de mest kjente bygningene i byen. Et flott eksempel på den modernistiske stilen.

Der ble det gjort innspillinger utenfor, rett ved Hotel Madrid (til venstre) hvor du lett vil gjenkjenne fasaden.

Jennifer i Las Palmas

Etter eget utsagn tenkte ikke Jennifer López seg om to ganger før hun takket ja til rollen. – «I denne karakteren så jeg en kvinne som virkelig ikke forventet seg å få et barn og ikke visste hvordan hun skulle bli mor, så hun måtte gjennom en tøff læretid. Alle som har barn forstår dette. Det er ingen reell manual for hvordan du kan bli en god mor, du gjør det bare du må med mye kjærlighet. Jeg er selv mor, og rollen tiltrakk meg fra første stund”, sier Jennifer Lopez og mener man selv må utforske hva som er den beste versjonen av en mor ut fra ditt eget ståsted, og respektere hvordan den rollen kan fylles avhengig på ulike måter.​

Nabolaget San Juán

Nabolaget San Juán, er et av de mest fotograferte bydelene i Las Palmas, takket være de fargerike husene som befolker klippen, og det kjente San Juán-fortet, et gammelt defensivt tårn som i dag ligger  i ruiner. 

Det gamle nabolaget Vegueta der Las Palmas by engang ble grunnlagt, er flittig brukt i filmen. På bildet under ser vi også de kanariske balkongene som er så typiske for Vegueta. 

Stuntman i Vegueta

Det historiske nabolaget Vegueta, opprinnelsen til grunnleggelsen av byen for mer enn fem århundrer siden, i området nær Casa de Colón (casadecolon.com), har også fått sin plass i filmen. Det finnes ikke noe bedre sted å lære om byens historie som en strategisk enklave mot den nye verden. Her kan du lære om  reisene til Christoffer Columbus, historien til folkene i pre-columbiansk Amerika, og om selve Gran Canaria og dens hovedstad. 

Også nabolaget San Juan, et av de mest fotograferte bydelene i Las Palmas, takket være de fargerike husene som befolker klippen, og det kjente San Juan-fortet, et gammelt defensivt tårn som i dag ligger  i ruiner. Det samme som San Cristóbal-promenaden, omgivelsene til San Telmo-parken eller Canalejas-gaten -som vi vil se som åstedet for en intens og farlig motorsykkeljakt-.

San Telmo-kiosken

Gaten, “Calle San Telmo”, i det historiske nabolaget Triana, ved siden av parken med samme navn som huser den velkjente San Telmo-kiosken, et annet av modernismens referansepunkter i hovedstaden, er også en av scenene i filmen.

Jennifer på motorcyckel

Andre innspillings plasser

Byen Las Palmas var ikke det eneste stedet som ble brukt av filmsettet. I turistkommunen San Bartolomé de Tirajana, 60 kilometer fra hovedstaden, og opp mot sentrum av øya, valgte filmteamet seg Monte Léon, og en luksuriøs villa som blir sett på skjermen i flere scener av filmen.

I Arucas, nord på øya og bare 11 kilometer fra hovedstaden, kan du besøke Jardines de la Maquesa. Den regnes som en av de vakreste hagene i Spania (jardindelamarquesa.com), med sitt tropiske miljø, og med mer enn 2500 planter hentet fra alle fem kontinentene. En spasertur gjennom det historiske sentrum av denne byen er et viktig besøk på øya, og det samme er å gå gjennom de berømte destilleriene (arehucas.es) for å smake på øyas kjente rom.

De praktfulle palmelundene i Artenara-ravinen, som vi kan besøke fra Arucas, vil være et annet av landskapene vi vil kjenne igjen i “The Mother”. Naturen her minner sterkt om den karibiske øya og det Cuba de ønsket å etterligne.