Norske Tor og Eva Dragøy er langtids ferierende i San Agustín, og skryter uhemmed av det spanske helsevesenet
”Den tredje vaksinedosen fikk vi her på Gran Canaria”

Tor og Eva Dragøy er fast årlig inventar på Gran Canaria. I 20 år har de regelmessig kommet tilbake til sitt ferieparadis flere ganger om året, og på senere tid i lengre perioder av gangen. Deres vanlige tilholdssted er leilighets hotellet Sunsuites Carolina i San Agustin. Her har de funnet sitt rede, og stortrives med service, beliggenhet og ikke minst menneskene de omgås med her nede. Både Eva og Tor elsker solen, og ligger gjerne rett ut på solstolen med en god bok i hånden, før den daglige promenaden lokker dem ned mot stranden, bare et steinkast fra hotellet.

Av Bente Storsveen Åkervall
Mail: [email protected]

Både Eva og Tor er fullvaksinerte mot Covid-19, det vil si de rakk å få sin andre dose hjemme i Asker, før de dro sydover i slutten av oktober måned. Nå stod den tredje booster dosen for tur. For å få den skulle de være nødt til å avbryte oppholdet med en tur hjem til gamlelandet bare for ens ærende. Oppholdet på Sunsuites Carolina er denne gangen booket helt fram til 23. april.

Uten de helt store forhåpningene tok de likevel kontakt med hotellet for å spørre om de visste om det fantes en mulighet for å ta den tredje vaksinen her på Gran Canaria. Resepsjonen kontaktet vaksinesenteret som ligger i Meloneras .Det viste seg å ikke være  noe problem så lenge de tok med seg sitt norske Covid-pass og identifikasjon. Men å booke tid for vaksinering var mer komplisert. Da måtte man gjennom et system som kun er åpent for de som er folkeregistrerte i Spania. Derimot kunne man dra ned og satse på en ”drop-in” tid, som viste seg å være en ganske effektivt og raks løsning. Som sagt, så gjort, de reiste ned til kongress senteret, Expo Meloneras  og fikk sin vaksinasjon der uten problem.

– Vi opplevde det hele som meget profesjonelt, sier Tor.

Eva og Tor Dragøy vid poolen
Eva og Tor Dragøy storkoser seg på leilighetshotellet Sunsuites Carolina i San Agustin. Nå kan de fortsette å nyte sitt ferieopphold uten å måtte reise hjem til Norge for å vaksineres. – Rett og slett veldig profft, sier Tor Dragøy til Dag&Natt

Etter nyttår kom Eva og Tor på at de kanskje burde ha et bevis på at de har fått den tredje dosen. Noe slikt ble ikke gitt dem i desember. Hotelldirektøren på Sunsuites Carolina tok med Eva og Tor i sin bil og dro ned til Expo Meloneras/vaksinesenteret der de traff en meget hjelpsom person. Han pekte på en plakat som stod på vinduet utenfor vaksninesenteret oversatt til både engelsk og tysk. Her stod det forklart hvordan man skal sende en anmodning om å få det registrert på sitt Covid-pass.* En email adresse var oppgitt dit man skulle sende en søknad samt et scannet bilde av passet. 

Sammen dro de tilbake til hotellet i San Agustin der passene ble scannet i resepsjonen, og søknaden sendt  på mail til oppgitt adresse. Etter bare 40minutter  fikk man svar at søknaden var godkjent, sammen med et nytt Covid-pass tilsendt, der Eva og Tors tidligere vaksiner fra Norge også var lagt til, slik at det nye internasjonale Covid-passet var helt ”up to date”. Tidligere hadde de fått Pfizer hjemme i Norge, nå fikk de Moderna.

        – Du må endelig få med at det var helt gratis å få vaksinen her nede, for selvfølgelig var vi forberedt på å måtte betale, sier Eva. 

        -En fantastisk effektiv og hyggelig opplevelse, må jeg påpeke., sier Eva Dragøy, som gjerne vil legge til at de føler seg ellers så trygge og godt ivaretatt på Sunsuites Carolina der de bor, i forholdt til smittevernregler. Derimot reagerer hun på at turister hun møter ute på gaten og på kjøpesenteret ofte er de som ikke bruker masker og som trenger seg sammen i større folkemengder. Det virker som de gir blaffen. Spanjolene selv er veldig flinke til å bruke munnbind slik det er pålagt, presiserer hun.

I det hele tatt uttrykker ekteparet Dragøy en glede og takknemlighet over å kunne få tilbringe vintermånedene i det fantastiske klima som råder på Gran Canaria, under trygge forhold og med den behjelpelighet de denne gangen føler at de har fått fra det offentlige, spanske helsevesenet.

Nå kan de nyte tiden de har igjen her på Gran Canaria denne gangen, fram til slutten av mars, uten å uroe seg for vaksinering. I skrivende stund har ekteparet dessuten besøk av sine to døtre og gleder seg til å omgås de både ved bassenget og under hyggelige middager på kvelden. Allerede i oktober er Eva og Tor Dragøy tilbake på Sunsuites Carolina for å feire runde år.

If you have trouble getting your COVID certificate, send an email to:
[email protected] and you need to write:
”I…………………..request my COVID certificate to this email. For this purpose I add a copy of my passport/NIE
– Email of contact:……
– Phone number thats in the medical history……………………”