Rd ring
Titular

Forankret i et tradisjonelt håndverk, inspirert av kanarisk folkloristikk og nasjonalromantikk og utført av en selvlært mann i hans lille verksted på Tenerife. Båret av stolte kvinner, når de som mest ønsker å fremheve sin femininitet. Sett  på motemesser og  brukt ved brudefotografering. Vist frem av politikere, statoverhoder, og ikke minst kronet av Dronning Letizia.

De er lette, vakre, spesielle, håndlagde og unike. Du merker det når du bærer dem på deg. At du får masse oppmerksomhet er ikke til å unngå.

        – Kvinner som bærer mine smykker, ønsker å utmerke seg, eller er vant til oppmerksomhet, sier Juan Gil, mannen bak smykkemerket JG til Dag&Natt.

Interessen for smykkedesign ble vekket da han hadde tilbrakt mange timer i sin svogers sølvsmie. Mens praten gikk livlig og kameratskapet vokste, lærte Juan Gil Mendez seg et håndverk og et yrke fra bunnen av. At han dessuten hadde alt annet som skulle til for å lykkes, tok ytterligere 15 år til for omverden å forstå.

Han fant sin egen nisje i kanarisk historie forskning og folkedrakt tradisjon. De store øreringene ”argollas” som det kalles på spansk, rammet et tydelig mønster av sølvtråd. Med en god porsjon nytenking blandet med en stolthet for det opprinnelige og ikke minst det feminine, har han gjenskap en mote som for kanarierne selv er lett gjenkjennelig.

I dag brukes hans smykker på catwalken i Madrid når spansk haute couture vises under moteuka. Og mange er de celebriteter som har vist seg offentlig med hans iøyenfallende sølvsmykker.

Juan Gil

Bortsett fra sølv, bruker han perler og små ibenholt biter han får av sin gode venn David Sánchez Luthier som lager vakre musikk instrumenter. Og selv om den hans smykke kolleksjon som bygger på kanarisk husflid er selve bærekraften i hans identitet, presenterer Juan Gil også i dag vakre, mer minimalistiske og kontemporære smykker.

Selv om han elsker å treffe folk, sitter Juan Gil som oftest selv i sin ensomhet i sitt verksted på Tenerife der han forsøker å holde tritt med bestillingene. Det som ikke sendes direkte til kunden, leverer han etter beste evne i sin lille butikk i La Laguna som hans fru driver. Et par utsalgssteder til på Tenerife er det han klarer av for tilfellet. For å kunne ta imot bestillinger og for å møte kunder kryper han ut av sin kreative hule på torsdag ettermiddager og betjener han selv i butikken.

Ellers reiser han på håndverksmesser mellom øyne 2-3 ganger i året. Han er opptatt av å referere til sin ”oppdragelse” som brukskunstner. – Det handler ikke bare om håntverk og utførelse, men også stolthet og følsomhet, presiserer han. Gjennom yrkesutdannelsen fikk han også en annen måte å bemøte verden på. En optimisme som smitter av seg på det håndverket man bedriver. En suksess er med andre ord ingen tilfeldighet!

Den nye smykke serien har et kontemporært, estetisk uttrykk. Dristig og spennende med mer kvadratiske og rektangulære former. 

Perler i vakre farger pryder mange av hans sølvsmykker. Med Oppriktig stolthet skal du strekke på halsen og bære smykker av størrelse i følge Juan Gil

Det er ikke bare ørene smykket skal få ta stor plass. Også hendene skal prydes med en stor ring som gjør seg bemerket

Juan Gil tar vare på gode håndverks tradisjoner, og er stolt av å videreføre kanarisk kulturarv.

Under moteuken i Madrid ser man houte couture modeller bæra hans vakre ”argollas” inspirert av spansk nasjonalromantikk og kanarisk husflid