Du er her:
  • Home
  • Pressklipp
  • Pilgrimsvandring – från Maspalomas i söder till Gáldar i norr 
Image

Pilgrimsvandring – från Maspalomas i söder till Gáldar i norr 


Kanarieöarna erbjuder några av Europas mest spännande vandringsleder, vilket många nordeuropéer har upptäckt under de senaste åren. För att göra vandring till ett kulturevenemang på Gran Canaria, skapades den årliga Gran Canaria Walking Festival redan 2004. Syftet var att samla både lokala och internationella vandringsentusiaster till ett socialt, mångsidigt och kulturellt evenemang med fokus på varierade vandringar över hela Gran Canaria.

Årets Gran Canaria Walking Festival, som äger rum mellan den 24 och 27 oktober, anses av många vara ett evenemang som man måste delta i, och höjdpunkten för vandring på Kanarieöarna. I år samlas deltagare från hela världen under fyra dagar för att upptäcka fyra nya rutter. En av årets höjdpunkter är vandringen från Maspalomas i söder till Gáldar i norr – en rutt som förseglas med ett officiellt pilgrimsdiplom. Det här är ett utmärkt tillfälle att njuta av Gran Canarias varierande landskap och samtidigt få en inblick i den lokala kulturen och maten.

De fyra rutterna har olika svårighetsgrad och är mellan 7,7 och 12,5 kilometer långa. I år är två av rutterna toppturer – den ena i kommunen Tejeda och den andra till det så kallade ”Navigatörernas toppmöte”, som är den högsta punkten på årets festival.

För mer information, se grancanariawalkingfestival.com

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.