Du er her:
  • Home
  • Pressklipp
  • En kvinna anklagas för att ha utgett sig för att vara läkare och skadat 37 kvinnor
Image

En kvinna anklagas för att ha utgett sig för att vara läkare och skadat 37 kvinnor


Den kvinna som anklagas för att ha utgett sig för att vara läkare och orsakat skador på 37 kvinnor som hon påstås ha injicerat otillåten silikon i läpparna mellan 2016 och 2019 har förnekat de fakta som hon anklagas för, inför domstolen i Las Palmas. Hon uppgav att hon använde hyaluronsyra och att kunderna ”blev mycket nöjda”.

Den tilltalade riskerar ett straff på 30 år och tio månaders fängelse för ett brott av arbetsintrång och för ytterligare 37 allvarliga oaktsamhetsskador, vilket är det straff som åklagarmyndigheten kräver. Kvinnan är av colombianskt ursprung med spansk nationalitet. 15 av offren hävdade att de drabbats av ”livslånga” konsekvenser till följd av det silikon som han injicerade i dem.

Den tilltalade sade att hon ”aldrig” sagt att hon var en pensionerad läkare eller sjuksköterska, även om hon inte tillfrågades om sitt yrke. Hon förklarade också att den hyaluronsyra hon använde kom från Colombia, som inte behövde genomgå hälsokontroller. Enligt den tilltalade utbildade hon sig i Colombia genom kurser och arbetade som kosmetolog där. När hon kom till Las Palmas fortsatte hon att arbeta hemifrån, där hennes kunder kom genom ” muntlig kommunikation”, och hon gav till och med några av dem en provision på 50 euro för att de skaffade henne fler kvinnor. Hon tog 150 euro för en injektion i läppen och 50 euro för en efterbehandling.

Vissa av dessa kvinnor har tvingats genomgå kirurgi för att avlägsna silikonet från läpparna, men de kommer alltid att drabbas av följdsjukdomar eftersom silikonet inte kan avlägsnas helt och hållet, eftersom det sitter kvar i läppslemhinnan

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.