Du er her:
  • Home
  • Pressklipp
  • Arbeidet med det kommunale markedet i Maspalomas er er et ulykksalig prosjekt
Image

Arbeidet med det kommunale markedet i Maspalomas er er et ulykksalig prosjekt


Aldi, som opprinnelig er en tysk dagligvarekjede, har rukket å bygge en helt ny butikk i Sonnenland, like ved kontoret for ”turistområdets bygg- og renoveringsetat” i Maspalomas, på bare åtte måneder. Rivingen, og gjenoppbyggingen av det store kommunale markedet i San Fernando/Maspalomas har stangnert igjen, og forblir et ulykksalig prosjekt. 

Den offentlige sektoren er som kjent en annen verden, og Maspalomas kommunale marked mottar stadig besøk av selskaper som ønsker å legge inn anbud på å fullføre arbeidet, som etter planen skal åpne i november 2023. Nestleder i ”turistområdets bygg- og renoveringsetat” er kommunens egen ordfører Marco Aurelio Pérez, har vært nødt til å utlyse en hasteanbudskonkurranse fordi selskapet som ble tildelt det endelige prosjektet, kom til kort. 

Det nye anbudet omfatter de industrielle installasjonene som skal utføres i bygningen og på tomten rundt: lavspenning, belysning inne i bygningen, belysning utenfor bygningen, brannvern, telekommunikasjon, klimaanlegg, rørleggerarbeid, drenering, regnvann; 100 KW solcelleanlegg, strømomformingssystem, installasjoner og bærende konstruksjoner på taket av bygningen og installasjonsarbeidene for å koble sammen hovedbygningen med det eksisterende transformasjonssenteret i området rundt markedet.

 Arbeidene for det nye kommunale markedet i Maspalomas er finansiert av øyrådet (Cabildo) med 5 987 223 euro. Det vil ha et samlet areal på 3799,02 kvadratmeter, hvorav selve markedet og restaurantområdet vil oppta 2046,64 kvadratmeter, mens forsamlingshallen med 384 sitteplasser vil ha 1015,04 kvadratmeter, terrassene vil være på 759,93 kvadratmeter, den øverste etasjen vil ha 159,82 kvadratmeter til åtte kontorer og et opplæringsrom, og lagerområdene i første etasje vil ha ytterligere 116,61 kvadratmeter. 

Arbeidet med det kommunale markedet har også mottatt penger og bevilgninger til å bygge to viktige parkeringsanlegg i nærheten, der hensynet til fotgjengere skal prioriteres, og tilgjengeligheten utvides fordi som kommer gående eller med buss. tiden er ute på anbud, noe som vil utfylle det åpne kommersielle området og gjøre det lettere for innbyggerne å få tilgang til og besøke dette området. 

Markedet er tenkt å være fullstendig bærekraftig, takket være et solcelletak på 100 kilowatt. Meningen er at det skal innvies før jul 2024. De startet 28. november 2022 og har ikke kommet i gang etter planen, så den estimerte datoen for ferdigstillelse avhenger av at det ikke blir ytterligere improvisasjoner. Foreløpig preges området av en ikke-eksisterende aktivitet!

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.